Beste Bestemmingen In Afrika - Travellers' Choice Awards

Published Dec 13, 21
9 min read

Zuid-afrika Compleet - Beleef Afrika

Aan de oostkust van Zuid-Afrika, in de provincie Kwa, Zulu Natal is het juist in de winter prachtig toeven, waar dat in de zomermaanden door de hitte en vochtigheid vaak lang niet zo prettig is. zette een tiental redenen waarom het ook, of juíst, in de winter fantastisch is om op vakantie naar Kaapstad, het Kruger Park en de rest van Zuid-Afrika te gaan.

nl. Aan de dieren zal het niet per se liggen, die zijn eigenijk het hele jaar door actief in het Krugerpark. Het is in dit geval het klimaat van Zuid-Afrika dat hét verschil maakt: het noordoosten van Zuid-Afrika is namelijk in de wintermaanden (juni t/m augutus) qua klimaat veel aantrekkelijker dan de zomermaanden. Sossusvlei.

De 7 Mooiste Landen En Bestemmingen In Afrika

Met andere woorden: een safari in het Kruger Park is in de winter eigenlijk ‘mooier’ dan in de zomer (Sossusvlei). Safari in Zuid-Afrika is in de winter 'beter' dan in de zomer, Het is elk jaar weer een spektakel op zich wanneer de southern right whales zich voor het eerst in de baaien van Kaapstad laten zien.

Ze blijven gemiddeld tot november, soms zelfs begin december aan de kust liggen. Daarmee lopen de mensen die in de Nederlandse winter – en dus Zuid-Afrikaanse zomer – naar Zuid-Afrika op vakantie gaan een ontmoeting met deze beesten mis, wat bijzonder jammer te noemen is. Tip: kayakken met walvissen is een absolute once-in-a-lifetime! Hey hallo, jij enorme walvis, bedankt voor deze onvergetelijke ervaring! Het ligt voor de hand, maar net zoals overal ter wereld kent ook Zuid-Afrika een hoog- en een laagseizoen.

Veelgestelde Vragen Over Het Coronavirus In AfrikaDan hebben we het vooral over prijzen voor hotels en guesthouses, maar in sommige gevallen ook voor activiteiten en bijvoorbeeld het huren van een auto. In de wintermaanden hebben hotels, guesthouses en B&B’s vaak hele aantrekkelijke specials, waardoor overnachten met fikse korting mogelijk is (denk aan populaire 3-for-2 aanbiedingen). Ook restaurants in Kaapstad en de Wijnlanden stunten in de wintermaanden vaak met prijzen, waardoor fine dining bij de beste restaurants van de stad een relatief heel goedkope aangelegenheid wordt.

Die leent zich voor talloze activiteiten, waaronder wandelen, hiken en bergbeklimmen. Zo zijn er meerdere wandelvakanties waarbij je een paar dagen door de prachtigste natuurparken en reservaten wandelt, zoals onder andere de populaire Hoerikwaggo Trail, die je in vijf dagen wandelend vanaf de Tafelberg naar Kaapstad leidt. In de zomermaanden is zo’n wandelvakantie ook mogelijk, maar vaak is de hitte rond die tijd een groot obstakel.

Deze 5 Landen In Zuidelijk Afrika Kun Je Goed Met Elkaar Vergelijken

Lees hier meer informatie over mooie wandelingen en hikes in Kaapstad. Schoenen aan, jack aan, en klimmen maar! (Foto: Milou Windhorst op de Tafelberg)Het water van de oceaan rondom Kaapstad en omgeving is het hele jaar koud, zomer én winter, dus wat dat betreft zou je denken dat er geen verschil is tussen duiken met haaien in de winter, en duiken met haaien in de zomer.

Lees onze tips & tricks over duiken met haaien in Kaapstad in het artikel ‘Haaienduiken in Kaapstad’. Wie durft? We blijven nog even op het water, want vooral (golf)surfers zullen blijer worden van het idee van een vakantie in Zuid-Afrika tijdens de Nederlandse zomer, dan in de Zuid-Afrikaanse zomer. Want hoewel het idee van surfen in de warme zomer misschien heel aanlokkelijk klinkt, weten de experts dat de omstandigheden in de winterse swell vele malen beter zijn om het water op te gaan.

Afrika Landen

Vooral stranden als Llandudno en Noordhoek zijn in de wintermaanden het paradijs voor golfsurfers. Juist in de winter is surfen in Zuid-Afrika een feest. Namibië. Vergeet je wetsuit alleen niet. Er zijn twee gebieden in Zuid-Afrika waar de bloemen een bepaalde periode prachtig in bloei staan. Dan hebben we het niet over een paar velden waar een paar bloemen mooi uit de grond komen, maar stroken van honderden kilometers lang waar de bloemen in alle kleuren en vele honderden verschillende soorten op z’n mooist zijn.

Samen vormen de twee provincies de westkust van Zuid-Afrika, het deel tussen Kaapstad en Namibië. De bloemenzeeën zijn te bewonderen tussen juli en november, met augustus en september als de mooiste maanden. In Namaqualand kunnen in de zomer de temperaturen oplopen tot boven de 40 graden voor, waardoor een bezoek tijdens dit mildere bloemenseizoen veel meer aan te raden is.

Afrika

Weinig natuurfenomenen zo mooi als het flower season in Zuid-Afrika, De Kwa, Zulu Natalprovincie ligt aan de oostkust van Zuid-Afrika, in de omgeving van de havenstad Durban. In deze regio heerst een subtropisch klimaat, dat zich kenmerkt door warme zomers en minstens zulke warme winters. Een belangrijke plus van de oostkust van Zuid-Afrika ten opzichte van het westen: hier is de zee (Indische Oceaan) het hele jaar door lekker warm –het water wordt nooit kouder dan 17 graden.

Toch kiezen veel mensen ervoor om deze kust in de winter te bezoeken, met name omdat de luchtvochtigheid in de zomermaanden behoorlijk benauwend kan zijn. Met name St. Lucia en Sodwana Bay zijn populaire winterbestemmingen. Hallo tropisch Durban! We blijven nog even aan de oostkust van Zuid-Afrika. Het eerder genoemde Sodwana Bay heeft zichzelf de afgelopen jaren op de kaart gezet als een van de beste duikplekken ter wereld.

Top 5 Safari's In Afrika: Welk Land Kies Je En Waarom?

Budgetreis Zuid-Afrika zonder binnenlandse vluchtAfrika - Wikivoyage


Elk jaar zwemmen in de maanden juni en juli miljoenen sardines van uit de koude Atlantische Oceaan richting warmere Indische Oceaan, achterna gezeten door talloze haaien, dolfijnen, walvissen en andere hongerige zeedieren die wel trek hebben in een blik sardientjes. Het is zeker voor duikers een absolute must-do die je alleen in juni en juli kunt ervaren.

Waar studenten en stagiairs dit ook tijdens hun studie kunnen doen, is het voor anderen vaak niet mogelijk om een paar weken, laat staan maanden, vrij te nemen van werk om zichzelf voor een bepaalde periode onbaatzuchtig in te zetten voor bijvoorbeeld een school of kindertehuis, mee te helpen aan de bouw van een community centre in een township, dieren verzorgen in een wildpark of enige andere vorm van vrijwilligerswerk te doen.

Afrika Reisadvies

Omdat de Nederlandse zomervakantie eigenlijk de enige periode is waarin je langer vakantie kunt opnemen van werk en de kinderen lang vakantie hebben van school, is dit bij uitstek een geschikte periode om vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika te doen. Want ja, ook hele families zijn welkom, ongeacht leeftijd. Kom vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika doen: een mooi en nobel avontuur (Foto: Lotte van Essen)Ben je op zoek naar meer tips voor een heerlijke vakantie in Zuid-Afrika? Surf dan vooral onze site door, waar je allerlei tips en tricks vindt voor activiteiten, restaurants en accommodatie in Kaapstad en omgeving.

En wat zijn nou eigenlijk echt de hoogtepunten die tijdens een vakantie in Zuid-Afrika niet mogen ontbreken? Op zoek naar de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika? We zetten de beste vluchten naar Kaapstad, Johannesburg en het Kruger Park voor je op een rijtje. Op zoek naar de ultieme checklist voor je vakantie in Zuid-Afrika? Ziehier de checklist van A tot Z voor informatie alle praktische vragen, must-knows, tips en tricks om geheel voorbereid in het vliegtuig te stappen.

Route Door Zuid-afrika - 4 Weken

Afrika bucketlist: 10 plekken waar je echt geweest wilt zijnTop 5 Noord-Afrika & Midden-Oosten reizen


En volg ons uiteraard ook op Facebook en Twitter voor meer info over al het leuks in en om Kaapstad. Met of zonder kinderen! De mooiste foto's posten we dagelijks op Instagram.

Zuid Afrika reizen en safari rondreizen met privé chauffeur/gids. Er is niets fijner dan met een gids door Zuid-Afrika te reizen. De uitleg, de verhalen maken het geweldig, compleet en heel bijzonder. Je komt op plekken waar je anders niet zou komen. Dat wil jij toch ook? Individuele reizen en safari rondreizen.

Rondreis Zuid Afrika, Het Beste Van Zuid Naar Noord

Beter dan dit wordt het niet. Reis met ons mee door Zuid-Afrika. Wij weten waar jij moet zijn. Ervaar het echte Afrika. De magie van Afrika bestaat nog steeds. En wij weten waar. Buiten de gebaande paden. Natuur, cultuur en dieren in het wild. Welkom in het echte Afrika. Wij zeggen altijd: Stap in de wereld van National Geographic en Animal Planet.

Reisvideo: Sem op reis in Zuid-Afrika   Blogs over reizenMijn reis door Afrika: van Caïro naar Kaapstad - Lianne reist


Vertrouwd op reis naar Zuid-Afrika. Een paar keer per jaar organiseren we ook kleinschalige groepsreizen met maximaal 12 deelnemers. Iets voor jou?.

Zuid-afrika Beste Reistijd

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Zuid-Afrika? Een veelgestelde vraag en geen kort en krachtig antwoord. Wat de beste reistijd is, hangt af van de plaatsen die u wilt bezoeken, wat u wilt gaan doen en uw eigen voorkeur qua weersomstandigheden. Over het algemeen is Zuid-Afrika het gehele jaar door geschikt om op vakantie te gaan.

U kunt wel vroeg opstaan voor een fijne wandeling en zo de hitte van de dag vermijden en een ontspannen siësta houden na lunchtijd. Hieronder noemen we een paar richtlijnen waar u rekening mee kunt houden bij het plannen van uw reis aan de hand van gebieden die u wilt bezoeken.

Beste Reistijd Zuid-afrika - Bekijk Het Advies Van Een Local

Veilige bestemmingen in Afrika   Tips veilige landen AfrikaBlog: Onze reizen door Afrika en de rest van de wereld


– Wilde dieren spotten in het Krugerpark en omliggende parken kan het gehele jaar door. Veel mensen verkiezen echter de wat koelere en droge wintermaanden (ongeveer mei t/m augustus). In deze periode wanneer er weinig water is, trekken dieren naar waterplaatsen en rivieren. Ook is de vegetatie niet zo dicht als in de zomer waardoor het spotten van wild makkelijker is.

Wellicht zelfs een muts en sjaal voor een vroege ochtend game drive wanneer de temperatuur meestal net onder de 10 graden is, maar door de wind tijdens het rijden in een open safarivoertuig kan het veel kouder aanvoelen. Overdag is het echter heerlijk en komt de temperatuur boven 20 graden uit en vrijwel nooit regen.

Veilige Bestemmingen In Afrika - Tips Veilige Landen Afrika

De meeste regen valt van november t/m april. De beste reistijd voor een bezoek aan het Krugerpark zijn wellicht de maanden september en oktober, dan is het voorjaar in het park. : Een wereldstad als Kaapstad is natuurlijk het gehele jaar door een bezoek waard. Maar in de Zuid-Afrikaanse winter moet u wel rekening houden met grijs en koel weer in dit deel van het land met regelmatig regen.

More from Huizen, Huis

Navigation

Home

Latest Posts

Camperverhuur

Published Feb 24, 22
6 min read